Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24

Thread: 94 Camaro v6 lost key VATS/No Start

  1. #16
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    i don't think VATS will stop you from reflashing that ECM,

    can you confirm are you using the EE flash tool or the P66 flash tool within flashhack?

    when you get it hooked back up if you still have problems please post a log from the debug section and maybe we can see what's wrong.

    It says EE Bin Converter in tools so im assuming that means EE Flash tool. I only have a snapshot from De-Bug in car with my computer hooked up. Trying to think of a way to host it , hold on.

  2. #17
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    i don't think VATS will stop you from reflashing that ECM,

    can you confirm are you using the EE flash tool or the P66 flash tool within flashhack?

    when you get it hooked back up if you still have problems please post a log from the debug section and maybe we can see what's wrong.
    No TSIDE communication. Whatever that means. OH no I fried it.

  3. #18
    LT1 specialist steveo's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    3,464
    Quote Originally Posted by LSVolvo940 View Post
    It says EE Bin Converter in tools so im assuming that means EE Flash tool.
    the ee bin converter is always there

    and why in hell would you use the EE tool with a P66 V6 ECM

    go to the tools menu

    select tool

    my tools are easy to use but they don't hold your hand with simple stuff like 'selecting the completely wrong ECM'
    change to v6 tool

  4. #19
    LT1 specialist steveo's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    3,464
    plus you need to actually read the text that appears

    you will see either

    Code:
    flashhack Version 1.1
    Configured processor EE with interface ALDL 8192 Serial
    This is a flash read/write processor for the 16188051 and 16181333 ECMs used on 1994-1995 LT1 engines.
    or

    Code:
    flashhack Version 1.1
    Configured processor P66 with interface ALDL 8192 Serial
    This is a flash read/write processor for P66 V6 ECMs used on 3100 and 3.4L engines from 1993-1995.
    it should be totally obvious if using the wrong tool

  5. #20
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    i don't think VATS will stop you from reflashing that ECM,

    can you confirm are you using the EE flash tool or the P66 flash tool within flashhack?

    when you get it hooked back up if you still have problems please post a log from the debug section and maybe we can see what's wrong.
    Went to desktop with my ALDL cable. Selected p66 Flask tool "includes 3.4l" She's talkin now. I don't think I fried anything I figured out where my power issue was. Sure ill have a problem creating and modifying the bin.

  6. #21
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Got it to read and created BIN plus loaded p66 XDF File . I am rather perplexed by the BIN File. This Might Take some Time. It is working now as far as I can tell.




    Disabled VATS and Maxxed out frequency on other two VATS options. PCM is flashed on the desk. Worked Flawlessly.
    Last edited by LSVolvo940; 1 Week Ago at 04:39 AM.

  7. #22
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    i don't think VATS will stop you from reflashing that ECM,

    can you confirm are you using the EE flash tool or the P66 flash tool within flashhack?

    when you get it hooked back up if you still have problems please post a log from the debug section and maybe we can see what's wrong.
    Went in to tools selected p66 on my desktop. Read and write in about a minute each. I had a power issue though and that's why it wasn't connecting. It would have worked in the car if I just selected p66 Flash in the first place. Completely forgot about the tools because I have been on lt1 for the past 2 months.

  8. #23
    Fuel Injected!
    Join Date
    Aug 2020
    Age
    36
    Posts
    49
    Put the pcm back in the car, still has security light. this thing is a different animal. I don't know what all to change to make vats go off . I disabled vats and maxxed out values on the HZ settings for vats. Doesn't run yet. security stayed on when I took the key out so something isn't right.

  9. #24
    Fuel Injected!
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1,206
    Do you have the vin of the car. You need to select vats off bit and don`t worry about the HZ.
    The vats module also commands the dash light so unless you put a correct value resistor it will stay on. Does the engine cranks or there is no crank at all. Or does it start and dies immediately. The vats light should be flashing too, not solid on.

Similar Threads

  1. Lost
    By Crystalvictoriamail in forum Introductions
    Replies: 26
    Last Post: 03-30-2014, 05:30 PM
  2. I am lost
    By eschmehl78 in forum TunerPro Tuning Talk
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2014, 12:09 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 10-11-2013, 12:36 AM
  4. Lost another one?
    By EagleMark in forum Gear Heads
    Replies: 4
    Last Post: 04-28-2013, 09:59 PM
  5. New and im lost
    By stport68 in forum Introductions
    Replies: 18
    Last Post: 02-18-2013, 03:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •